Over het Bouwlab

Ik ben Milja Trimbach-Albert (Miljata) en mijn liefde voor Lego begon met een set van een leuk huisje. Het bouwen gaf me zoveel rust en plezier, dat er snel meer huizen aangeschaft werden.

Toen ik zag dat mijn zoon Luuk Lego Mindstorms heel leuk vond, ging ik op zoek of er misschien workshops in waren. Helaas, zelf doen was de enige optie. En dat heb ik toen maar gedaan!
De eerste cursus was op de zolder van de Prinsenschool. Toen kwam er een ruimte in de Bleekerstraat die al snel te klein was. Na een jaar verhuisde het Bouwlab naar de Performance Factory, waar je het Bouwlab nu vindt.

Omdat ik zelf altijd weer nieuwe dingen ontdek, kan je er nu programmeren met Lego WeDo, Boost of Mindstorms. Ik ga naar scholen voor stop-motion animaties of het bouwen van pixel emoticons. Er zijn lessen voor alle groepen met La. Elke week zijn er hele leuke kinderfeestjes en ook het vrijbouwen is een succes.

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en zo mijn passie om kinderen te laten groeien ontdekt!

Milja minifig

Wie kan je tegenkomen in het Bouwlab?

Milja heeft het Bouwlab bedacht en is “de baas”. Ze is dol op techniek, computers en natuurlijk kinderen. De grote ‘modular’ huizen van Lego vindt ze het leukste om te bouwen.

Beon is wat Robin voor Batman is: een echte sidekick! Hij helpt bij het vrijbouwen.  Naast een Lego fan, is hij een echte gamer.

Sjors is de man van Milja en breek af, ruimt op en helpt met de kinderfeestjes. Eigenlijk vindt hij Hot Wheels het allerleukste, maar bouwt graag gekke robots.

Luuk is de jongste in het familiebedrijf. Als hij niet lekker in de zitzak zit te gamen, haalt hij nieuwe mensen op of zet een kopje koffie voor ouders. Ninjago vindt hij de leukste Lego serie.